Blog2Blog Maak je eigen Blog2Blog | Gratis je eigen blog c.q weblog op internet
Goudprijs - Goud dips onder de US $ 1600/oz kort

GoudprijsMy Links

Home
My Profile
Weblog Archives
Friends

Goud dips onder de US $ 1600/oz kort

De goudprijs daalde sterk 's nachts, op een gegeven moment naar beneden US $ 1.600 / oz op ongeveer 4 uur NZ tijd raakte US 1.597 dollar / oz.
Het is hersteld een beetje, maar eindigde de week in Londen op US $ 1,612.25 en in New York op $ 1,610.10.
Het begon de dag op US 1.646 dollar / oz, zodat de dagelijkse daling was -2,3% en heeft eindigde de week op het laagste niveau sinds medio augustus 2012.

In NZ $ termen bedroeg de daling 1,5% op de dag met de actuele goudkoers het beëindigen van de week op NZ 1910 dollar / oz een niveau niet meer gezien sinds augustus 2011.

Voor de korte termijn, hebben de beleggers duidelijk afgekeerd van goud en een groeiend aantal weddenschappen op een daling van de prijzen. Volgens de Amerikaanse Commodity Futures Trading Commission gegevens, short-posities in goud zijn dicht bij een 18-maanden hoog.
De verschuiving in de houding komt als tekenen van herstel de groei van de wereldeconomie - en in het bijzonder in de VS - die beleggers heeft geduwd om andere activa, zoals aandelen. Er is een soortgelijke beweging weg van obligaties.

Sommige high-profile beleggers verkopen uit ook.

Gegevens vrijgegeven op donderdag toonden miljardair investeerder George Soros had zijn bedrijven snijden in de SPDR Gold Trust, 's werelds grootste goud exchange-traded fund, met meer dan de helft in het vierde kwartaal. Moore Kapitaal gemaakt soortgelijke verkopen-down bewegingen. Echter, John Paulson liet zijn bedrijven ongewijzigd.

Reuters analisten van Credit Suisse hebben gezegd "de steeds bearish sentiment rond goud ... is onze overtuiging dat de bull markt piekte enige tijd geleden versterkt".

Echter, beleggers moeten niet vergeten dat zachtere prijzen op dit moment goed zou kunnen worden als gevolg van een gebrek aan fysieke vraag vanuit China tijdens de Lunar New Year vakantie.
Chinese handelaren zullen naar verwachting profiteren van de lagere prijzen om de voorraden weer aan te vullen wanneer ze terugkeren op maandag.

Tegen de huidige goudkoers, zal de vraag of in US $ of NZ $, toe te voegen aan uw goud bezit nu geeft je 17% meer ounces dan op het hoogtepunt in september 2011.

Posted: 17:55, 16/2/2013
Add Comment

<- Last Page | Next Page ->